Soija-makaronilaatikko

Yksi niistä ruokalajeista, joita teen aina silloin, kun en muuta keksi, on tämä. Aineksia on melkein aina valmiina kaapissa, ja ruoka on kätevä pakastaa.

SOIJA-MAKARONILAATIKKO (4 annosta)

1 l vettä
2 dl makaroneja
2 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio
1 dl tummaa soijarouhetta
1/2–1 sipuli

2 munaa
4 dl maitoa
1 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
juustoraastetta

Laita makaronit litraan kiehuvaa vettä. Keitä ilman kantta noin 10 minuuttia. Siivilöi vesi pois.

Laita kasvisliemikuutio ja soijarouhe 2 dl:aan kiehuvaa vettä. Keitä hämmentäen noin 5 minuttia. Valuta soijarouhe siivilässä. 

Paahda hienonnettu sipuli. Lisää se ja soijarouhe kattilaan makaronin joukkoon. Sekoita ja kaada voideltuun vuokaan.

Valmista munamaito vatkaamalla ainekset kevyesti keskenään.

Kaada munamaito vuokaan, niin että ainekset peittyvät. Levitä pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200 asteessa 35–45 minuuttia.

Soija-makaronilaatikko

Kuvassa makaronilaatikko eväslaatikkoon pakattuna. Joukkoon raastoin ainesten sekoittamisvaihessa yhden porkkanan. Myös raejuusto sopii laatikon sekaan. Ruokaisamman laatikosta saa valmistamalla sen tummasta makaronista.

About these ads

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s