Josko nyt tärppäisi?

Kodin etsintä on saanut vihdoin uusia käänteitä! J sai asuntonsa myytyä ja melkein jo luovutettuakin uudelle omistajalle. Olemme viime viikkoina kiertäneet katsomassa muutamia kohteita, joista kahdesta olemme tehneet tarjouksen. Ensimmäinen niistä on runsaan sadan neliön uudehko omakotitalo Nurmijärvellä. Homma kaatui hintaan, sillä myyjät olivat halukkaita tiputtamaan hinnasta vaivaiset 1,6 %. Meille se oli liikaa. Toinen kohde on edellistä 17 neliötä suurempi ja vuoden nuorempi mutta vaatii pientä viilausta. Siitä teimme tarjouksen tänään. Saa nähdä, kuinka käy!

Mitä olemme matkan varrella oppineet?

Ensinnäkin oma asunto kannattaa myydä ennen kuin lähtee asuntokaupoille. Myyjien silmissä olet potentiaalinen ostaja vasta, kun voit maksaa käsirahan ja tehdä kaupat heti. Toki ehdollisia kauppojakin tehdään, mutta myyjät regoivat niihin eri tavalla. Ja harmittaahan se, jos hyvä kohde menee nenän edestä siksi, ettei oma kämppä ole mennyt vielä kaupaksi.

Netistä löytyneisiin kuviin ei juurikaan voi luottaa, joten kannattaa itse lähteä tsekkaamaan tilanne paikan päälle. Tähän asti näkemistämme kohteista kaunein ja siistein on ollut talo, josta otetut kuvat olivat ehdottomasti ankeimpia. Niiden perusteella olin hylännyt ilmoituksen jo moneen kertaan. Eräs puupaneelihelvetiksi leimaamani talo olikin valoisa ja kodikas, jopa harkittava. Toisaalta erään kauniin talon piha osoittautui laittamattomaksi kontti-, kone- ja rakennustarvikevarastoksi ja naapurusto varsinaiseksi hylättyjen autojen kaatopaikaksi.

Välittäjien kanssa kannattaa jutella ja kysellä mahdollisimman paljon. Yleensä aika pian paljastuu, millä mielellä ja aikataululla myyjät ovat liikkeellä, kiinnostaako asunto muita potentiaalisia ostajia ja paljonko asunnosta kannattaa tarjota. Amerikkalaisten puheet hyvien kiinteistövälittäjien arvosta eivät ole ihan tuulesta temmattuja. Asunnon etsiminen on huomattavasti mukavampaa, kun välittäjä ymmärtää ostajankin tarpeet ja haluaa auttaa. Liikkeellä on myös niitä, jotka haluavat vain myydä ja uskovat, että se riittää.

Pidetään peukkuja, että talokaupoissa tärppää tällä kerralla! No jos ei, tuleehan niitä muitakin kohteita…

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s