Maukas kylmäsavulohikastike

Siinähän kävi sitten niin, että talo, josta viimeksi kirjoitin, jäi sitten ostamatta. Myyjät tekivät vastatarjouksen, joka oli mielestämme liikaa viimeistelemättömästä talosta, joten päätimme jättää leikin sikseen. Uuden kodin etsintä jatkukoon siis!

Tein tänään yhtä suosikkiruuistani, joka mielestäni sopii erityisen hyvin kesään. Valion sivuilta aikoinani nappaamani lohikastikeresepti on älyttömän helppo ja herkullinen!

LOHIKASTIKE PASTALLE (4 annosta)

1 paketti (noin 150 g) ruodotonta kylmäsavulohta
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1/2 prk (1 dl) ruokakermaa
1 dl tilliä hienonnettuna

Paloittele lohi ja hienonna sipuli. Kuumenna niitä kattilassa, kunnes sipuli hieman pehmenee. Sekoita vehnäjauhot kylmään veteen ja kaada seos kattilaan. Lisää kerma ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää tilli. Tarjoa pastan kanssa.

Tällä kerralla laitoin vettä noin 1,75 dl ja kermaa 1,25 dl. Mausteeksi lisäsin ripauksen mustapippuria. Pastana tarjoilin täysjyvä-fusillia ja koristeeksi heitin rucolaa. Suosittelen!

Lohikastike pastalle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s