Mustikoita ja mansikoita

Kävin eilen mustikassa ekaa kertaa tänä kesänä. En ole mikään marjastajatyyppi, mutta on kiva laittaa itse omat marjat ja popsia niitä sitten talven mittaan. Tunnin metsässä kyykkimisen tulos oli litra kypsiä, mehukkaita mustikoita. Pari viikkoa sitten pakastin viisi kiloa mansikoita. Mökin pakastinta katsellessani totesin, että kerrankin mä olen äidin edellä marjatilastossa!

Mustikat

Äiti puolestaan pyöräytti eilen mansikkakakun. Tässä superhelpon ja -hyvän kakun ohje:

NOPEA MANSIKKAKAKKU

Kääretorttulevy
Mansikkahilloa
Flora Vanillaa
Tuoreita mansikoita

Valmista kääretorttulevy, anna sen jäähtyä ja leikkaa kolmeen yhtä suureen osaan. Asettele yksi niistä tarjoiluvadille ja kostuta mehulla tai maidolla. Levitä päälle ohut kerros mansikkahilloa, vispattua Flora Vanillaa (tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta) ja mansikkaviipaleita. Asettele niiden päälle toinen kääretorttulevy, kostuta ja levitä täyte. Lisää ylimmäiseksi kolmas kääretorttulevy. Levitä sen päälle Flora Vanillaa ja mansikkaviipaleita. Koristele vaikkapa puutarhan kukilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Mansikkakakku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s