Kastemekko

Pieni siskonpoikani kastettiin jokin aika sitten. Olin luvannut ommella hänelle kastemekon, sillä meidän pienessä suvussa sellaista ei ole: mut ja siskonikin kastettiin aikoinaan lainamekossa.

Kastemekon kaavaa etsin monta kuukautta. Lopulta kiva yksinkertainen malli löytyi Suuren Käsityölehden numerosta 2/2006. Kävelin kirjastosta löytämäni lehti kourassa Kaisaniemen Eurokankaaseen. Siellä ammattitaitoinen myyjä alkoi heti kartoittaa, millaisesta tyylistä pidän ja heitti ehdotuksia sen mukaan. Lopulta valitsin alusmekkoon hieman kermaan vivahtavaa ohutta silkkiä ja päällimekkoon saman sävyistä polyamidipitsiä. Kapean pitsin päällimekon hihoihin, helmaan ja vyötärölle ostin Itäkeskuksen Tikatasta. Mekon miehustaan kiinnitin läpinäkyvällä nepparilla satiinirusetin, jonka voi vaihtaa vaaleanpunaiseen, jos sukuun myöhemmin syntyy tyttöjä. Hintaa materiaaleille tuli 43 euroa.

Olin oikein tyytyväinen ompelukseeni. Kastemekon kaula-aukko oli hieman nafti potralle pojalle, mutta ylimmäisen nepparin olisi tietysti voinut jättää auki. Vielä pitäisi kirjoa pojan nimi ja syntymäpäivä alusmekon helmaan ja hankkia kastemekolle arvoisensa säilytysrasia.

Kastemekko

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s