Myy itse asuntosi?

Taloussanomat julkaisi tänään nettisivuillaan mielenkiintoisen artikkelin, jossa kannustetaan myymään asunto itse. Perusteluna ovat lisääntyneet hintariidat myyjien ja välittäjien välillä.

Olen itse viime aikoihin asti luottanut  ja ollut tyytyväinen aiemmissa asuntokaupoissa käyttämiini kiinteistövälittäjiin. Tässä jokin aika sitten tapasimme kuitenkin välittäjän, jonka toiminnasta jäi outo maku suuhun. Välittäjä oli kovasti sitä mieltä, ettei asuntoa koskaan kannata ostaa suoraan myyjältä. Hän itse puhui moneen kertaan siitä, kuinka hän on ammattilainen, tietää mitä tekee ja osaa asiansa. Esimerkiksi kysymyksiini asunnon käytöullakosta (näkyi piirustuksista) tai kaupan mukana tulevista kodinkoneista (listattu myyntiesitteessä) hän ei kuitenkaan osannut vastata. Teimme asunnosta tarjouksen ja vielä toisen tarjouksen myyjien vastatarjoukseen. Kiinteistövälittäjä ei kertonut, mitä myyjät sanoivat vastatarjouksestamme, vaan alkoi tyrkyttää toista kohdetta, jonka ympäristöä hän oli meille aiemmin parjannut ja joka oli ollut hänellä myynnissä jo PITKÄÄN. Mielessä kävi, etteivät myyjät koskaan saaneet toista tarjoustamme.

Nyt kuukauden päästä asunto on edelleen kaupan, tai on ollut itse asiassa kohta jo kolme kuukautta. Mietimmekin eilen, et taitaa kiinteistövälittäjä mennä pian vaihtoon. Ja siitä tuli idea tehdä asunnosta uusi, vastatarjouksen suuruinen tarjous. Tehdäkö se vielä samalle kiinteistövälittäjälle, joka todennäköisesti haluaa saada kaupat tehtyä ja kasvonsa säilytettyä vai vasta sitten, jos välittäjä vaihtuu (toivottavasti fiksummaksi)?

Advertisements

One thought on “Myy itse asuntosi?

  1. Ja kommenttina tähän, et mehän sitten lopulta ostettiin talo suoraan myyjältä. Myyjä tosin ehti näyttää perehtymättömyytensä talokauppoihin moneen kertaan, mut kaikki meni lopulta putkeen, kun otettiin itse selvää talokaupan kiemuroista, laadittiin kauppakirjaehdotus ja tilattiin perusteellinen kuntotarkastus. Uskotaan, et säästettiin yksityiseltä ostamalla sievoinen summa rahaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s