Pinaattipannaria ja kuningatarpiirakkaa

Pakko oli kokeilla uusimmassa Yhteishyvä Ruokalehdessä 8/2010 ollutta pinaattipannarin ohjetta. Pinaatti ja pannari kun molemmat ovat mun kestosuosikkeja. Lisäsin taikinaan puoli teelusikallista sokeria, sillä mielestäni sokeri pehmentää pinaatin makua. Lopputulos oli niin maultaan kuin rakenteeltaan loistava!

Pinaattipannari

Päätin hyödyntää uunin lämmön ja pyöräytin myös helpon kuningatarpiirakan. Sen resepti on poimittu ja mukaeltu koulun kotitalouskirjasta. Tällä kerralla käytin piirakkaan viimevuotisia pakastemarjoja.

KUNINGATARPIIRAKKA

1 pkt murotaikinaa
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
1 tl vanilliinisokeria
1 1/2 dl mustikoita
1/2 dl vadelmia

Levitä sulanut murotaikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Ripottele mustikat pinnalle. Paista 220 °C:ssa noin 30 minuuttia.

Kuningatarpiirakka ennen paistamista

Kuningatarpiirakka paistamisen jälkeen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s