Täytetyt kesäkurpitsat

Yksi lempivihanneksistani on kesäkurpitsa, joka Suomessa on mielestäni edelleen hieman tuntematon ja aliarvostettu. Sain lahjaksi ison kesäkurpitsan, ja sehän piti heti laittaa. Päädyin valmistamaan kasvistäytteisiä kesäkurpitsoita Pirkan reseptiä mukaillen.

KASVISTÄYTTEISET KESÄKURPITSAT (4 annosta)

iso kesäkurpitsa
1 dl soijarouhetta
1/2 kasvisliemikuutio
1 rkl oliiviöljyä
iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl Santa Maria Roasted Garlic & Pepper -mausteseosta
3 rkl vehnäjauhoja
tuoretta basilikaa
150 g juustoraastetta

Halkaise huuhdotut kesäkurpitsat pituussuunnassa ja poikittain kahtia. Koverra kurpitsan sisus pois lusikalla. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. 

Kiehauta kattilassa 2 dl ja puolikas kasvisliemikuutio. Lisää soijarouhe ja keitä 5 minuutin ajan. Kiehauta sipulisilppu öljyssä paistokasarissa. Lisää joukkoon keitetty soija ja tomaattimurska.

Lisää myös suola ja mausteseos. Tarkasta maku. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Keitä seosta hiljalleen 10–15 minuuttia ilman kantta, jotta enin neste haihtuu. Lisää lopuksi joukkoon hienonnetut basilikanlehdet.

Nosta kurpitsaveneet leivinpaperin päälle uunipannulle ja jaa täyte niille tasaisesti. Ripottele juustoraaste täytteen päälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Keitä lisäkkeeksi esimerkiksi riisiä.

Täytetty kesäkurpitsa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s