Karviaispiirakka

Aika vaikea on löytää karviaismarjoille sopivia käyttökohteita (muitakin kuin hillot ja chutneyt). Sain äidiltä litran karviaisia ja päätin tehdä niistä piirakan. Maultaan se oli hyvä, mutta koostumuksesta tuli liian löysä. Luulen, että täyte toimii, kun siihen lisää yhden sijaan kaksi teelusikallista perunajauhoa.

VADELMAINEN KARVIAISPIIRAKKA

1 pkt murotaikinaa
5 dl karviaisia
1/4 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 prk päärynä-vadelmasosetta
1 dl vadelmia

Levitä sulanut murotaikina voideltuun piirakkavuokaan. Keitä karviaisia vedessä 15 minuutin ajan. Lisää sokeri vähitellen. Jäähdytä hillo ja lisää perunajauhot ja päärynä-vadelmasose hillon joukkoon. Levitä pohjan päälle vadelmat ja täyte. Paista 200 °C:ssa noin 25 minuuttia. Tarjoile vaahdotetun Flora Vanillan kanssa.

Karviaispiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s