Toinen karviaispiirakka

Äidin tuomia karviaismarjoja oli vielä jäljellä, joten väänsin niistä toisenkin piirakan. Tällä kerralla tein pohjankin itse! Piirakasta tuli ihan maukas, vaikka marenki ei oikein onnistunutkaan. Se jäi liian pehmeäksi ja varovaisuudestani huolimatta poltin pinnan.

KARVIAIS-MARENKIPIIRAKKA

150 g margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 dl perunajauhoja
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

1/4 dl vettä
5 dl karviaisia
1 dl sokeria

3 valkuaista
4 rkl tomusokeria

Keitä karviaisia vedessä 15 minuutin ajan. Lisää sokeri vähitellen.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne viimeiseksi taikinaan. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Levitä karviaishillo puolikypsälle pohjalle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeria koko ajan vatkaten. Lusikoi hillon päälle marenkia. Laita piiras uuniin keskitasolle ja paista vielä noin viisi minuuttia, kunnes marenki saa hieman väriä.

Karviais-marenkipiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s