Paras omenapannari

Mun oli pakko alkaa tehdä vielä nyt illalla marjavispipuuroa, kun siskokin tänään teki :) Pakastimen tyhjennysviikot jatkuvat, ja sainkin tuikattua puuroon yhden punaherukkarasian ja yhden mansikkapussin loput. Hyvä niin!

Lupasin julkaista sen (ainakin tähän mennessä) parhaimman omenapannarin ohjeen täällä. Nappasin sen netistä joskus toista vuotta sitten, mutta nyt syksyllä en enää löytänyt sitä googlaamalla. Olin onnekseni kuitenkin printannut sen, ja löysin sen muiden reseptien joukosta aivan sattumalta. Alkuperäinen ohje oli hieman vajaa, joten päättelin puuttuvat osat.

OMENAPANNUKAKKU

8 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 omenaa
25 g voita

Sekoita isossa kulhossa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen nesteet joukkoon. Sekoita hyvin ja anna taikinan turvota liinan alla tunnin verran. Kuumenna uunipelti tai uunivuoka uunissa 225 asteeseen, ota se ulos uunista ja levitä voipala tasaisesti uunivuoan jokaiseen kohtaan. Raasta uunin lämmitessä omenat raasteeksi.

Lisää omenaraaste turvonneeseen taikinaan ja kaada taikina kuumalle uunipellille tai -vuoalle. Kypsennä uunissa keskitasossa tai hieman sen alapuolella noin 20–25 minuutin ajan, kunnes pannukakku saa kauniin ruskean pinnan, ja pohjasta tulee rapea. Tarjoa omenapannukakku esimerkiksi marjasorbetin tai jäätelön kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s