Toinen omppupannari

Ollaan saatu tässä syksyn mittaan niin paljon omenoita, että keittiössä on tullut loihdittua jos jonkinlaisia omenaherkkuja. Pariin kertaan olen tehnyt omenapannukakkua tällaisellakin reseptillä. Tosin aiemmin olen käyttänyt kiinteämpiä omenoita ja tavallista hienoa sokeria. Agavesiirapin hyvä puoli on se, et sillä on matala glykeeminen indeksi eli se imeytyy hitaammin kuin tavallinen sokeri. Tällä kerralla omenat olivat niin höttöisiä, et ne nousivat pintaan, ja taikina jäi hyvin taikinamaiseksi, eikä kupruillut kunnolla. Lopputulos oli kuitenkin suutuntumaltaan ja maultaan ihanan pehmeä!

OMPPUPANNARI

2 munaa
4 dl maitoa
3/4 tl suolaa
1/2 rkl agavesiirappia
2 dl vehnäjauhoja
5 pientä omenaa
1 rkl ruokosokeria
2 tl kanelia

Valmista pannukakkutaikina. Voitele suuri uunivuoka tai laita leivinpaperi uunipannun päälle. Leikkaa omenat renkaiksi. Levitä ne uunivuokaan tai leivinpaperin päälle ja ripottele niille ruokosokeri ja kaneli. Kaada taikina omenarenkaiden päälle. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s