Toimiva kauralasturesepti

Yksinkertaisten kauralastujen valmistaminen ei ole ihan niin helppoa kuin luulisi. Monen reseptin mittasuhteet ovat pielessä, ja lastut jämähtävät nokareiksi, leviävät liikaa tai rakenne jää pehmeäksi. Siskonikin oli yrittänyt ja erehtynyt muutamaan kertaan, kunnes kokeili tätä käyttämääni reseptiä, jonka olin bongannut Pastanjauhantaa-blogista ja hieman muunnellut. Ohje todella toimii! Kauralastut on helppo valmistaa, ja niistä tulee kauniita ja rapeita. IKEAssa poiketessamme mieskin totesi, et eipä tarvii ostaa kauralastuja sieltä, kun oma nainen tekee maailman parhaita ;)

KAURALASTUT
18–20 kpl

50 g voita tai Oivariinia
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
1 muna

Sulata rasva kattilassa ja anna jäähtyä hetken aikaa. Lisää joukkoon muut aineet puuhaarukalla sekoitellen. Nosta taikinasta pellille leivinpaperin päälle pieniä nokareita. Jätä nokareiden ympärille reilusti tilaa (noin 8 cm), koska lastut leviävät pellillä lämmetessään. Paista 200-asteisen uunin ylätasolla noin 5 minuuttia.

Kauralastut

2 thoughts on “Toimiva kauralasturesepti

  1. Toimii!!! Luin aamulla postauksesi ja pakkohan tuota oli kokeilla saman tien. Nopea ja helppo, ja ennen kaikkea hyvänmakuisia :) Tää tulee vakkarikäyttöön meidän köökissä :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s