Karppaajan kasvisgratiini

Ollaan viime aikoina yritetty syödä hieman vähemmän hiilihydraatteja kuin aiemmin tuttujen esimerkkiä seuraten. Moni kun sanoo laihtuneensa ja piristyneensä hiilihydraatittoman ruokavalion ansiosta. Meillä nyt ei ole varsinaista tarvetta pudottaa painoa, mutta virkistyminen olisi paikallaan :) Lisäksi olen ajatellut, et valkoiset jauhot ja sokerit ovat melko prosessoituja raaka-aineita, joten niiden sijaan kannattaisi täyttää mahansa ravinteikkaammalla ruoalla. Tässä yksi höyste, jota tehtiin tällä viikolla. Mausteita kannattaa laittaa mun mielestä ihan reippaasti, sillä ainekset sinänsä ovat melko mauttomia.

KASVISGRATIINI (4 annosta)

250 g parsakaalia
200 g kukkakaalia 
150 g kesäkurpitsaa
50 g juustoraastetta
oliiviöljyä
2 dl kermaa
merisuolaa
Santa Maria Roasted Garlic & Pepper -maustesekoitusta

Kiehauta kukkakaali ja parsakaali ja kaada ne voideltuun uunivuokaan. Jauha joukkoon maustesekoitusta. Viipaloi kesäkurpitsa lastuiksi juustohöylällä, paista pannulla oliiviöljyssä ja mausta merisuolalla ja mausteseoksella. Lisää kesäkurpitsa ja juustoraaste uunivuokaan ja kaada kerma niiden päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s