Tumma vuokaleipä

Innostuin eilen taas leipomaan. Tällä kerralla vuorossa oli tumma saaristolaistyyppinen vuokaleipä, jonka alkuperäinen resepti on jostain naistenlehdestä, vaan en muista mistä.

TUMMA VUOKALEIPÄ (2 leipää)

7 dl piimää
2 dl kaljamaltaita
2 dl ruisrouhetta
2 dl grahamjauhoja
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2 pss kuivahiivaa
2 dl siirappia
0,5 rkl suolaa
4–6 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
2 rkl siirappia
1/4 dl vettä

Sekoita piimään maltaat, rouheet, grahamjauhot ja auringonkukansiemenet. Anna seoksen seistä puoli tuntia, sekoita välillä pari kertaa.

Lämmitä seos 42-asteiseksi (kädenlämpöä hieman lämpimämmäksi) ja lisää joukkoon hiiva, siirappi, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Taikina saa olla melko löysää.

Jaa taikina kahteen kahden litran vuokaan. Peitä vuoat liinalla ja anna leipien kohota tunnin ajan.

Paista leipiä uunin alatasolla 175 asteessa tunnin ajan. Valele leivät siirappivedellä puolivälissä paistamista.

Ota leivät uunista, kumoa ne vuoista ja anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s