Täydellinen kermakastike

En varsinaisesti ole mikään kastikeihminen, mut innostuin tässä yhtenä iltana tekemään herkkulihapullien seuraksi kermakastiketta. Sitä ei ehkä voi pitää terveyspommina, mut tajunnan räjäyttävän hyvää se on!

KERMAKASTIKE
(4 annosta)

1 1/2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
3 dl lihalientä
2 dl kermaa
suolaa
valkopippuria
soijakastiketta

Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä ja sekoita siihen jauhot. Ruskista jauhoja hieman. Lisää lihaliemi ja kerma koko ajan sekoittaen. Sekoita kastiketta, kunnes se kiehuu. Mausta suolalla, valkopippurilla ja soijakastikkeella. Anna hautua kannen alla noin 3-4 minuuttia.

Näin saat kermakastikkeesta täydellisen: Valmista lihaliemi kiehauttamalla vesi ja lisäämällä joukkoon yksi lihaliemikuutio, ellet käytä ”oikeaa” lihalientä. Valmista kastike teflonkattilassa. Käytä voita, älä margariinia. Lisää jauhot voin joukkoon pehmeällä vispilällä koko ajan sekoittaen. Käytä kermaa, ei kasvirasvasekoitetta. Lisää nesteet reippaasti sekoittaen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s