Peruspannukakku

Eilettäin innostuin tekemään jälkiruuaksi pannukakkua. Kuvaa siitä en kehtaa julkaista, sillä maalasin samaan aikaan kodinhoitohuonetta, ja pannukakku ehti palaa pinnasta… Hyvänmakuinen se silti oli. Taikinaan heitin ripauksen kardemummaa ja puoli desiä vehnäjauhoista korvasin grahamjauhoilla. Pannukakkupalat nautittiin Pirkka-lettuhillon kera!

PANNUKAKKU
(uunipellillinen)

2 munaa
1 l maitoa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
(2 rkl voita tai margariinia)

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, suola, sokeri ja vehnäjauhot hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kaada seos uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa noin 30 minuuttia.

Jos haluat pannukakun pohjasta maukkaamman, mittaa uunipannulle 2 rkl voita tai margariinia, laita pannu uuniin ja anna rasvan sulaa ja ruskistua hieman. Näin pannukakku ei tartu pannuun ja leivinpaperin voi jättää pois.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s