Kesäruokien kesäruoka

Mun mielestäni kesäruokien ehdoton ykkönen on nizzan salaatti. Sitä on helppo valmistaa kerralla isompikin erä, ainekset ovat edullisia ja monipuolisia, salaatti on helppo ottaa lounaaksi ja kylmänä se maistuu hellesäälläkin. Näin valmistin sen eilen. Oliivit jätin tarkoituksella pois, kun ne eivät nyt maistu.

NIZZAN SALAATTI

6 perunaa
3 kananmunaa
3 tomaattia
1/3 kurkku
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 sipuli
1/2 kerä rapeaa salaattia
mustapippuria
ranskalaista salaatinkastiketta

Pese, kuori ja paloittele perunat ja keitä ne kypsiksi suolavedessä. Keitä kananmunat koviksi. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja laita ne pehmenemään tonnikalan öljyyn. Pese ja paloittele tomaatit ja kurkku ja laita ne suureen kulhoon. Revi päälle huuhdeltu salaatti. Nostele päälle tonnikala ja sipulirenkaat. Lisää joukkoon jäähtyneet perunat ja kuoritut paloitellut kananmunat sekä ripaus mustapippuria. Nauti ranskalaisen salaatinkastikkeen ja hyvän patongin kera. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s