Virkattu matto

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut trikookuteesta virkatusta matosta ja nyt vihdoin ehdin sellaisen tehdä :) Ohje löytyi Kauhavan Kangas-Aitan nettisivuilta, ja kude Helsingin Lankamaailmasta (jonka valikoima muuten on aivan mieletön, kannattaa poiketa!). Ihan täydellinen Juhannusruusu matosta ei tullut, sillä kude alkoi loppua kesken. Jätin lopusta kaksi kerrosta virkkaamatta ja viimeisen kerroksen sovelsin ohjeesta. Maton halkaisijaksi tuli kuitenkin 92 cm, ja aikaa koko komeuden tekoon vierähti kolmisen iltaa. Nyt vaan pitäisi löytää sille arvoisensa paikka.

Advertisements

3 thoughts on “Virkattu matto

  1. Mahtavan hieno versio Junannusruususta :) Itse teen samaa mattoa ja joudun myös jättämään kierroksia väliin, koska matosta uhkaa tulla liian suuri… Nyt taistelen tuon reunuksen kanssa ja haluaisinkin kysyä, että miten teit viimeiset kierrokset, jotta sait kauniisti lainehtivan reunan?

    • Kiitos kommentista! Koitan nyt katsoa ja muistella, miten tein viimeiset kerrokset… Taisin jättää väliin kerrokset 19 ja 20. Kerroksella 21 tein 10 pylvään sijaan 8 pylvästä niin kauan, kunnes kerros tuli täyteen ja katkaisin kuteen. Onnistuuko näin?

  2. Kiitos vinkistä :) Keksin juuri itsekin miten saan reunan lainehtimaan, tosin sinun ohjeellasi olisi tullut hieman helpommin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s