Italialaistyyppinen soija-makaronilaatikko

Aika moni tuntuu hakevan soija-makaronilaatikon ohjetta, joten julkaisenpa nyt vaihtoehdoksi toisen sellaisen. Kyseessä on perinteisestä poikkeava, makumaailmaltaan italialaistyyppinen versio.

YRTTINEN SOIJA-MAKARONILAATIKKO
(4 annosta)

5 dl makaronia
1 l vettä
suolaa
2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
kasvisliemikuutio
2 sipulia
1 rkl oliiviöljyä
1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
3/4 tl suolaa
mustapippuria
1/2 tl timjamia
1/2 tl oreganoa
1 dl juustoraastetta

Kiehauta vesi ja suola, lisää joukkoon makaronit ja keitä niitä minuutin ajan vähemmän kuin pakkausohjeessa neuvotaan. Kaada makaronit siivilään ja huuhdo ne kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

Kiehauta vesi ja kasvisliemikuutio, lisää joukkoon soijarouhe ja keitä sitä pakkausohjeen mukaan. Kaada keitetty soijarouhe siivilään ja valuta hyvin.

Kuori ja pilko sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää pannulle valutettu soijarouhe, tomaattimurska, suola, mustapippuri, timjami ja oregano. Anna kastikkeen hautua kannen alla muutaman minuutin ajan.

Sekoita makaronit ja kastike keskenään ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 250 asteessa noin 15  minuuttia.

Voit käyttää laatikossa myös tuoreita yrttejä, jolloin kastikkeesta tulee raikkaamman makuinen. Lisukkeeksi makua pehmentämään sopii esim. raejuusto.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s