Lattemamma Crustumissa

Musta on hyvää vauhtia tulossa lattemamma – ainakin jos kahvilakäyntejä vauvan kanssa aletaan laskea. Viimeksi poikkesin Helsingin Pursimiehenkadulla sijaitsevassa Crustumissa, jota palvelua ja laatua arvostavalle ystävättärelleni oli suositeltu. Ekaa kertaa aikoihin löytyikin kahvila, joka kaikin tavoin ylitti odotukset!

Saksalaisperäisen Crustumin valttikortti ovat leipomukset – leivät, leivonnaiset ja kakut – jotka yritys valmistaa itse. Muhkean vitriinin äärellä otsalle nousi hiki pelkästä valinnan vaikeudesta. Päädyin lopulta maistamaan kasvispitsasämpylää ja omenaleivosta. Molemmat olivat suussa sulavia! Seuralaiseni tilasi ruokaisan lounassalaatin ja suuren kakkupalan. Hampurissa sijaitsevasta pienpaahtimosta tuotua kahvia en itse testannut, mut seuralaiselleni se maistui.

Crustumin sisustus oli yksinkertaisesti asiallinen. Lastenvaunuilla pääsi peräpöytään saakka paria tuolia siirtämällä. Näin lapsellisena olisin tietysti kaivannut jonkinlaista hoitopöytää, mut vaipanvaihto sujui vessanpytylläkin.

Lattemammoista vielä muutama sana. Tiedän, et kaikki eivät katso pienten lasten kanssa kahviloihin tulevia hyvällä silmällä. Ruotsissa lattevanhemmat ovat kuitenkin ottaneet oman tilansa ja löytäneet omat, heidän tarpeisiinsa vastaavat, kahvilansa. Osalle kahviloista lattevanhemmat ovatkin merkittävä asiakaskunta. Rahaa tulee sisään, kun perheet viettävät aikaa kuppilassa ja syövät siellä niin aamupalan kuin lounaankin. Nerokkaimmat yrittäjät ovat jopa järjestäneet jopa vaunuparkkeja, jolloin menopelit eivät seiso muiden asiakkaiden tiellä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s