Omppupuuro

Vaihdoin blogin ulkoasun muutamaksi päiväksi, mutta jotenkin uusi pinkki teema näytti niin vieraalta, että palasin takaisin tähän vanhaan… Ja samalla hieman virallisempaan kieliasuun. 

Kovin vähälle on jäänyt niin ruuanlaitto kuin blogin kirjoittaminen. Sitä enemmän olen ehtinyt tehdä ajatustyötä poikasta imettäessäni. Vaikka olenkin kovasti kiitollinen kotitaloudestamme viime viikkoina huolehtineelle miehelle, tajusin tässä eräänä päivänä, että mielenrauhani takia mun on saatava laittaa ruokaa. Se vaan on niin terapeuttista. Myös kirjoittaminen käy nykyään terapiasta.

Toin viime viikonloppuna vanhempien luota kassillisen omenoita, joista tein omenariisipuuroa. Se on herkku, joka maistuu niin lämpimänä kuin kylmänä, mutta jota liian harvoin tulee laitettua. Makeutukseksi kokeilin hunajaa, joka mielestäni pyöristi omenien maun mukavasti.

OMENARIISIPUURO
6 annosta

1 l  vettä
2 dl  puuroriisiä 
4 keskikokoista omenaa 
1/2 dl  sokeria
1/2 rkl hunajaa 
1/2 tl  kanelia
1/4 tl  suolaa

Kiehauta vesi. Lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia. Lisää kuoritut ja kuutioidut omenat, sokeri, hunaja, kaneli ja suola. Keitä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää. Nauti puuro lämpimänä tai kylmänä maidon kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s