Viini mielessä, vesi kielellä

Voi että mun tekee mieli viiniä! Herukanlehtimäistä sauvignon blancia tai marjahillomaista malbecia – tai oikeastaan mitä vaan. Kuuntelin taas aamulla Viini-lehden Antti Rinta-Huumoa Maikkarin Huomenta Suomessa. Niin tuli vesi kielelle, että iltapäivällä oli käväistävä Alkossa. Kyseisessä myymälässä alkoholittomien viinien valikoima oli sen verran surkea, että jätin viinit hyllyyn ja ostin sen sijaan miehelle pullon Fuller’sin India Pale Alea. Maikkarille muuten pisteet ohjelmaosiosta, jossa kerrankin kerrotaan ruuan ja viinin yhdistämisestä kansantajuisella tavalla.

Mun viini-intoni on vielä melko uutta ja viinitietämys kevyttä sorttia. Pari vuotta sitten suoritin Viinikoulu Haagassa WSET Intermediate Certificaten, jossa opin viinien perusteet ja maistelua. Sen jälkeen olen pitänyt harrastusta yllä pääasiassa maistelemalla ja Viini-lehteä lukemalla.  Tuntuu kuitenkin siltä, että mitä enemmän viineistä tietää sitä vähemmän tajuaa niistä tietävänsä. Toisinaan toki pääsen brassailemaan ammattimaisella maistelutekniikalla tai rypäletuntemuksella ;)

Veden kanssa nautittiin sitten tämä illallinen, peruna-porkkanamuhennos kera persiljalla höystetyn nakkikastikkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s