Syksyinen sosekeitto

Omasta maasta tuli niin paljon porkkanaa, että innostuin yhtenä päivänä tekemään niistä sosekeittoa. Tänään päätin hyödyntää myös isän tuomat perunat ja tein juuressosekeittoa. Proteiinien ja kalsiumin lisäämiseksi ja maun elävöittämiseksi laitoin sekaan myös tummaa soijarouhetta ja Italian yrtit -tuorejuustoa. Hyväähän siitä tuli!

JUURES-SOIJASOSEKEITTO
4 annosta

5 perunaa
4 porkkanaa
1/2 lanttu
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
ripaus suolaa
2 rkl tummaa soijarouhetta
1 tl rakuunaa
ripaus mustapippuria
ripaus jauhettua chiliä
(2 rkl tuorejuustoa)

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja lanttu. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää perunat, porkkanat ja lanttu. Sekoita hetki. Kaada vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio sekä ripaus suolaa. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Lisää soijarouhe ja keitä vielä 5 minuuttia.

Kaada keitinliemi toiseen astiaan. Soseuta juurekset sauvasekoittimella kattilassa. Sekoita joukkoon keitinliemi.

Mausta keitto rakuunalla, mustapippurilla ja chilillä. Lisää halutessasi tuorejuustoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s