Luukku itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä ei meillä tänä vuonna juurikaan poikennut arkipäivistä. Mies oli töissä ja minä vauvan kanssa kotona. Pitkään yskineellä vauvalla todettiin maanantaina ahtauttava keuhkoputkentulehdus ja sidekalvontulehdus. Kurkkukipua potenut mies puolestaan tuli töistä kuumeisena. Sairastelun takia emme olleet käyneet kaupassa moneen päivään, joten itsenäisyyspäivän illallisen kyhäsin jääkaapin ja pakastimen antimista.

Sunnuntaina paistetusta uunimakkarasta sekä paahdetuista perunoista ja bataateista tein pikaisesti pyttipannun. Päälle pilkoin yhden pihvitomaatin. Itsenäisyyspäivän kunniaksi tein pyttiksen höysteeksi sinihomejuustoon vivahtavaa kanttarellikastiketta. Hieman outo yhdistelmä, tiedän, mutta parempaan en kerta kaikkiaan kyennyt.

KANTTARELLIKASTIKE
2 annosta

150 g pakastettuja kanttarelleja
1 rkl voita
1 pieni sipuli
1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
2 rkl sinihometuorejuustoa
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

Kuumenna voi kasarissa, lisää joukkoon sulatetut kanttarellit ja hienonnettu sipuli. Kääntele, kunnes sipuli on kuullottunut. Ripottele päälle vehnäjauhot. Kaada joukkoon kerma koko ajan sekoittaen. Mausta tuorejuustolla sekä mustapippurilla ja suolalla. Anna kiehua vielä hetken ajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s