Luukku 8: Ruokaa ja kuvia

Olen viime aikoina alkanut kiinnittää entistä enemmän huomiota ruokakuviin. Ruoka ja valokuvaushan mua ovat kiinnostaneet jo vuosikaudet, mutta varsinaisen sysäyksen asialle antoivat miehen kesällä ostaman keittokirjan otokset. Grillaus – grillaajan käsikirja sisältää aivan loistavia vinkkejä ja toinen toistaan herkullisempia reseptejä, mutta kuvat ovat surkeita, osa jopa miltei kuvottavia. Kannessakin on käsittämätön harmaa möhnä, jolle en vielä ole löytänyt selitystä. Kirja sai mut tosissaan miettimään, millainen on hyvä ruokakuva.

Suurta ihastusta sen sijaan ovat herättäneet parin ulkomaisen blogin kuvat. Ruotsalaisen Helena Ljunggrenin tuotokset ovat mielestäni varsin ennakkoluulottomia ja oivaltavia. Upeita kuvakollaaseja löytyy galleriasta. Toinen suosikkini on Amerikassa asuvan baskin Cannelle et Vanille. Rouva julkaisee blogissaan monenlaisia kuvia, mutta ruokakuvat tyhjiä kananmunankuoria myöten ovat herkkyydessään vertaansa vailla. 

Surffailtuani ahkerasti niin suomalaisissa kuin ruotsalaisissa ruoka-, käsityö- ja sisustusblogeissa olen huomannut, että siinä missä suomalaiset bloggaajat panostavat tekstiin, satsaavat ruotsalaiset kuviin. Meikäläisten blogeissa postaukset saattavat olla hyvinkin pitkiä, kun taas heikäläisten päivitykset saattavat koostua vain yhdestä kauniista kuvasta ja tekstin pätkästä. Vaikka eipä tämä taida olla ihan ainoa asia, jossa naapurit päihittävät meidät estetiikan tajullaan :)

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s