Luukku 15: Samosat ja muut ulkolaiset herkut

Tuossa joulukuun luukku-ideassa ajatuksena oli, että bloggaisin joka päivä juuri kyseisestä päivästä. Nyt vaan on ollut niin kiireistä ja väsynyttä, etten ole jaksanut koneelle asti. Eilen pidin mammakavereille pikkujoulut ja tänään poikkesin vauvan kanssa isolla kirkolla. Vauva on alkanut heräillä öisin tunnin-parin välein, mikä myös vie meikäläisestä mehuja.

Toissa päivänä kokkailtiin miehen kanssa miltei aamusta iltaan vauvanhoidon lomassa. Mies yllätti väsäämällä intialaisia samosa-piiraita ja ranskalaistyylistä kukkakaaligratiinia. Mä leivoin mammabileisiin englantilaista hedelmäkakkua ja islantilaista puolukkahyytelökakkua.

Samosat olivat muistaakseni eka ruoka, jota maistoin ekalla Intian-matkallani. Vahvasta epäluulosta huolimatta ihastuin niihin heti! Yleensä samosa-nyytit valmistetaan kikhernejauhoista ja syväpaistetaan, mutta mies teki ne Rakkautta, oliiveja ja timjamia -kirjan reseptin mukaan filotaikinasta ja paistoi uunissa. Täytteeksi hän käytti perunoita, sipulia ja herneitä, mausteiksi inkivääriä, chiliä, korianteria, garam masalaa, juustokuminaa ja sinapinsiemeniä. Nam! Olin aivan myyty ♥

PS. Mun leipomukseni näyttivät maistuvan mammoille. Niiden kanssa tarjosin Pauligin Presidentti Gold Label Black -kahvia ja Valion vaaleaa glögiä.

One thought on “Luukku 15: Samosat ja muut ulkolaiset herkut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s