Pastavuoka lohesta ja mangoldista

Olenko mä kertonut teille mangoldista? Ei mistä tahansa lehtijuurikkaasta vaan meidän pihalla riehuneesta sellaisesta? Mangoldin istuttaminen kasvimaalle viime kesänä oli hetken päähänpisto. Yhtä nopea päätös oli siementen kylväminen tiheään siltä varalta, että eivät ne kaikki kuitenkaan idä. Tuloksena oli TODELLA valtaisaksi kasvanut, painajaismainen mangoldirivi. Söimme mangoldia kesällä ja alkusyksyllä pinaatin, rucolan ja lehtisalaatin korvikkeena niin salaateissa, pitsoissa kuin keitoissa ja jaoimme sitä tuttaville melkein väkipakolla. Siitä huolimatta kiskoin loppusyksystä kasvimaalta lähes puoli jätesäkillistä pilaantunutta mangoldia. Viimeksi eilen mies varmisteli, että istutetaanhan sitä ensi kesänä vain ihan pieneen nurkkaan…

Talven ajan olemme käyttäneet pakastettua mangoldia pinaatin tapaan. Helmikuun Kotivinkistä silmiini osui lohi-pinaattipastavuoka, johon voin tunkea taas yhden pussillisen lehtijuurikasta. Vuoka oli nopea valmistaa, ja makukin oli Santa Marian Lime Pepperin kanssa terästettynä ihan kohdillaan. Sanoisin että arkiruokaa parhaimmillaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s