Vaatteita myöten äiti

Niin kuin mä aina vannoin, ettei musta koskaan tule äitiä, joka kulkee päivästä toiseen samoissa vaatteissa, laittamattomissa hiuksissa, meikittömässä naamassa ja viis veisaa ulkonäöstään. Toisin kuitenkin kävi, kun elämän täytti pieni ihminen suurine tarpeineen. Tälläytymisellä ei yksinkertaisesti enää ole merkitystä.

Ihmisten ilmoille lähtiessä olen pyrkinyt silti pesemään ja föönaamaan hiukset sekä ehostamaan kasvot. Mutta se vaatetus… Yli seitsemän kuukautta olen raahustanut samoissa imetyspaidoissa, napitettavissa neuletakeissa ja farkuissa. Tai no, äitiysfarkut vaihdoin tavallisiin joulun tienoilla. Vaatetuksessakin käytännöllisyys on astunut kaiken muun edelle. Vaatteissa pitää pystyä imettämään julkisella paikalla. Niiden on myös kestettävä pesua, sillä pahimmillaan vauva pulauttelee ja pissaa niille enemmän kuin omille vaatteilleen. 

Muutamista käytössä olevista vaatekappaleista suosikeiksi ovat nousseet nämä kaksi ruotsalaista: Polarn O. Pyretin hihaton imetystoppi ja Boobin B-Warmer-imetyshuppari.

Kuva: Polarn O. Pyret

Kuva: BoobDesign

Törmäsin muuten muutama viikko sitten Kampin kauppakeskuksen lastenhoitohuoneessa nuoreen, ilmeisesti lapsettomaan, naiseen joka oli pitämässä seuraa äitikaverilleen. Hän oli todella tuohtunut siitä, kuinka voi olla olemassa vessa, jossa ei ole peiliä! Miten muuten ihmiset näkevät, ovatko hiukset ja meikki kunnossa? Teki mieli kertoa nuorelle naiselle karu totuus. Noin puolelle kyseisen vessan käyttäjistä sillä tuskin on enää mitään väliä.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s