Paras äyriäispasta

Paljastan teille nyt bravuurini: äyriäispastan, jota joskus täällä jo kehuinkin, mutta jonka resepti jäi silloin julkaisematta.

Spaghetti frutti di maren ohje on peräisin Ruokamatka maailmalle -kirjasta, jonka isäni osti joskus 1990-luvun alkupuolella paikallisesta T-kaupasta. Muuttaessani pois kotoa otin kirjan matkaan yksistään äyriäispastareseptin takia. Siitä lähtien olen valmistanut tuota supersimppeliä mutta makuhermoja hivelevää pastaa aina tärkeiden tilaisuuksien tullen. Tässä se nyt on, kokeilkaa ja nauttikaa!

ÄYRIÄISPASTA

1 sipuli
pala purjoa
2 tl voita
2 tl vehnäjauhoja
1 tlk simpukoita
1 pss (180 g) pakastekatkarapuja
2 dl ranskankermaa
mustapippuria
suolaa

Kuullota silputtu sipuli ja purjorenkaat voissa. Ripottele joukkoon jauhot ja lisää simpukoiden liemi ja ranskankerma. Lisää simpukat, katkaravut, mustapippuri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa pastan ja parmesan-juuston kera.

Halutessasi voit lorauttaa kastikkeen joukkoon tilkan hapokasta valkoviiniä. Mausteeksi sopivat myös sitruunapippuri ja Santa Maria Lime Pepper.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s