Hyydytetty sitruunakakku

Mun piti tehdä tällä viikolla yksille nyyttäreille tarjottavaa. Hyydytettyyn, uunittomaan kakkuun päädyin, sillä sen voisin tehdä hyvissä ajoin, ilman stressiä pojan päiväunista ja leivontarauhasta. Valion sivuilta bongasin yksinkertaisen hyydytetyn valkosuklaa-limekakun ohjeen, jota ajattelin kokeilla. Kaupasta ei valkosuklaan ja limen makuista rahkaa löytynyt, joten päätin tehdä kakun sitruunaisena  versiona. Koristeluun käytin jemmassa ollutta Dr Oetkerin vihreää koristelugeeliä ja pehmeitä sokerihelmiä. Kuvioon otin röyhkeästi mallia Mansikkamäeltä.

HYYDYTETTY SITRUUNAKAKKU

150  g  Digestive-keksejä
75  g  voita

4   liivatelehteä
2  dl  kuohukermaa
2  prk  Valio maustettua rahkaa (sitruuna)
2  rkl  sokeria
2  tl  vaniljasokeria

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit ja sekoita niihin voisula. Painele muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle ja tasoita pinta. Peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia. Koristele.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s