Vapun sapuskat

Pitääpä vielä palata vappuun ja kertoa sen antimista. Ruokahan siinä(kin) oli se kohokohta.

Vappuaattona juhlimme ystäväperheen luona nyyttärien merkeissä. Grillissä kuumenivat ystävien valmistamat maukkaat kasvis-lihavartaat, joiden kanssa nautimme herkullista perunasalaattia, vihersalaattia ja juustoja. Me veimme mennessämme valkosulkaa-limekakun (joka ei ollutkaan niin hyvä, kuin siitä jalostamani sitruunakakku) sekä itse paistamiani munkkeja. Olen muuten tähän mennessä suuresti kammonnut ja vältellyt upporasvassa paistamista, mutta Yhteishyvän ja Ruokalan ohjeilla se sujui leikiten.

Vapunpäivänä laitoimme kotona grillin ja uunin kuumaksi. Makulihan Salarakkaiden ja Hunajaisten vuohenjuustomakkaroiden kylkeen teimme lohkoperunoita. Kylässä olleelle kaksivuotiaalle siskonpojalle piti keksiä siksi ajaksi jotain tekemistä, joten laitoin hänet salaattihommiin. Revin ja pilkoin kaikkea mitä kaapista löytyi, ja poika asetteli ne tarjoiluastiaan. Siskonpojan parempi vappusalaatti piti siten sisällään lehtisalaattia, purjosipulia, paprikaa, salaattijuustoa, auringonkukan siemeniä ja popcornia. Osa aineksista näytti tosin katoavan valmistusvaiheessa parempiin suihin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s