Arjen luksusta – kahvia

Ruotsin kielessä on sellainen hieno sana kuin vardagslyx, jolla siis viitataan arjen luksukseen. Mulle sitä on viimeisten yhdeksän kuukauden ajan ollut kahvi. Se hetki, kun saa rauhassa istua ja nauttia aamu- tai iltapäiväkahvit (yleensä ei siis samana päivänä molempia eikä aina kumpaakaan), tuntuu mulle mitä suurimmalta vardagslyxiltä. Silloin myös kahvin on oltava kunnollista.

Poikkesin jokunen viikko sitten lohjalaisessa Cafetoria-paahtimossa juuri näitä korvaamattomia hetkiä varten. Mukaan tarttui perulaista Gran Palomar -kahvia ja panamalaista Finca El Carmen -kahvia. Jauhoin pavut itse kotona, ja voi sitä kahvin tuoksua joka huusholliin levisi! Koska happi, valo, kosteus ja lämpö muuttavat kahvin makua, kannattaa kahvi ostaa papuina ja jauhaa pavut vasta ennen kahvin valmistusta. Näin kahvin aromit säilyvät mahdollisimman pitkään.

Joku tietysti ihmettelee kyseisten kahvien hintoja, mutta tehdäänpä pieni laskutoimitus. 8 euroa maksavasta paketista tulee suunnilleen 35 kupillista kahvia. Näin kahvikupin hinnaksi tulee noin 23 senttiä. Litra parempaa appelsiinitäysmehua maksaa ehkä 2,99 euroa. 1,5 desilitran lasillinen kustantaa siinä tapauksessa noin 45 senttiä. Eli ei kalliskaan kahvi lopulta niin kovin kallista ole, vaikka siltä äkkiseltään saattaakin tuntua.

Kerrohan, millainen kahvi tekee sun kahvihetkestäsi täydellisen?

Advertisements

One thought on “Arjen luksusta – kahvia

  1. Mutteripannussa keitetty mokka, kuuma maito, sekaan kardemummaa. Hyvä kirja, terassi ja aurinko. Lintujen viserrystä taustalle ja lempeä tuuli mereltä kuumuutta taltuttamaan. Täydellinen hetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s