Ihanaiset raparperimuffinit

Löysin kauan sitten – aikana jolloin muffinit eivät vielä olleet trendileivonnaisia – jostakin naistenlehdestä aivan ihanan raparperi-valkosuklaamuffinien ohjeen, jota kokeilin vanhempieni luona. Reseptiä en koskaan ottanut mukaani, mutta äiti oli kopioinut sen ja liimannut reseptikirjaansa. Nyt vuosia myöhemmin sain ohjeen äidiltä. Olen muokannut sitä hieman lisäämällä raparperin ja appelsiinimehun määrää ja vaihtamalla kerman maidoksi.

RAPARPERI-VALKOSUKLAAMUFFINIT
(14–16 kappaletta)

2 1/2 dl raparperipaloja
3/4 dl appelsiinimehua
150 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
100 g valkosulkaata pieninä paloina
1 dl maitoa

Laita raparperipalat ja appelsiinimehu pieneen kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten.

Sekoita leivinjauhe ja valkosuklaapalat vehnäjauhoon ja lisää seos taikinaan. Kääntele joukkoon maito ja raparperit.

Lusikoi seos muffinivuokiin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s