Ekojen synttäreiden tarjoilut

Tänä viikonloppuna meillä juhlittiin pikkumiehen ensimmäistä syntymäpäivää. Mulla ei vielä muutama päivä sitten ollut hajuakaan, mitä tarjoaisin, joten kyselin vinkkejä vierailta. Mies toivoi voileipäkakkua, pojan täti ehdotti pasteijoita. Oma suosikkini on mudcake, ja täytekakku oli itsestäänselvyys. Olen niitä emäntiä, jotka testaavat juhlissakin uusia reseptejä, ja sitten silmä tarkkana seuraavat vieraiden reaktioita, ovatko tarjoilut syötäväksi kelpaavia. En poikennut linjastani tälläkään kerralla.

Täytekakun idea lähti ampiaisaiheisesta kutsukortista. Pohjaksi leivoin seitsemän munan vaalean sokerikakkupohjan. Täytteen tein näin:

4 dl vispikermaa
2 prk raparperi-mansikkarahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää lopussa sokerit. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi. Liuota puristetut liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan (1 1/2 rkl). Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Lisäksi levitin jokaisen kerroksen pohjalle ohuen kerroksen Pirkka-lettuhilloa. Kermavaahdon värjäsin Wiltonin vihreällä pastavärillä. Ampiaiset ja kukat taiteilin Regalice-sokerimassasta. Kukissa käytin myös Dr. Oetkerin pehmeitä hopeahelmiä. Olen kakunkoristelun saralla täysin aloittelija, joten olin enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

Mutakakun leivon Fazerin Tumman leivontasuklaan kääreeseenkin painetulla ohjeella. Kakku on taivaallisen makuinen ja säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä. Koristeeksi laitoin vanhempien tuomia vadelmia ja sitruunamelissaa omasta puutarhasta.

Voileipäkakkua tein ensi kertaa sitten kouluvuosien. Huolellisen tutustumisen jälkeen reseptiksi valikoitui Valion simppeli voileipäkakku, jonka kinkun vaihdoin täytteessä kalkkunaleikkeisiin ja koristelussa ohuen ohuisiin fileeleikkeisiin. Hyvää tuli.

Pasteijat näyttivät… no pasteijoilta, joten niistä en ottanut kuvaa. Pirkan reseptihausta löytynyttä sienipasteijoiden reseptiä muutin hieman käyttämällä viherpippurisulatejuuston sijaan yrtti-valkosipulisulatejuustoa. Pasteijatkin tekivät kauppansa, vaikka sienet eivät ihan jokaisen mieleen olekaan. 

Päivänsankari sai maistaa täytekakkua ekaa kertaa elämässään. Kakku kyllä hävisi lautaselta, mutta mitään suurempaa riemua ei sokerittomaan ruokaan tottunut pikkumies osoittanut. Ehkä hän tulee isäänsä, eikä niin välitä noista makeista.

2 thoughts on “Ekojen synttäreiden tarjoilut

  1. Ooh, ihanan näköisiä herkkuja! Oliko tuo voileipäkakku ihanan mehevä? En ole vielä koskaan tehnyt voileipäkakkua ja kuitenkin olen ihan fani! Ja miten ylisöpöjä ampiaisia! Nyt lupaan itselleni, että teen jonkun näistä ihanuuksista!

    • Kiitos! Voileipäkakusta tuli kyllä mehevä. Itse en ole suurin fani, mutta tuota teen varmasti toistekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s