Makeaakin makeampi murupiirakka karviaisista

Karviaispiirakan ohjeelle näyttää nyt olevan kysyntää, joten päätin testata BBC GoodFood-sivustolta löytämäni mielenkiintoisen reseptin. Vaatimattoman näköinen karvias-mantelipiirakka on helppo valmistaa, mutta varoituksen sana linjoistaan huolehtiville: kiertäkää tämä herkku kaukaa.

KARVIAIS-MANTELIMURUPIIRAKKA

250 g kylmää voita paloina
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
125 g mantelirouhetta
125 g muscovadosokeria
350 g tuoreita tai pakastettuja karviaismarjoja
85 g ruokokidesokeria
50 g mantelilastuja

Nypi voi, jauhot, mantelirouhe ja muscovadosokeri muromaiseksi taikinaksi. Levitä kaksi kolmasosaa taikinasta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita karviaismarjat ja ruokokidesokeri keskenään ja levitä seos piirakkavuokaan. Sekoita mantelilastut jäljellä olevaan taikinaan ja ripottele seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 180 asteessa noin 50 minuutin ajan, kunnes piirakka näyttää kullanruskealta ja marjat hieman kuplivat murujen välistä. Tarjoile vaikkapa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

Kuten huomaatte, korvasin alkuperäisessä ohjeessa mainitun jauhon (self-raising flour) vehnäjauhoilla ja 2 teelusikallisella leivinjauhetta. Piirakan tein suomalaiseen tapaan voideltuun vuokaan, enkä ripotellut päälle ruokosokeria. Sitä kun on reseptissä muutenkin mielestäni ihan riittämiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s