Yllättävän hyvä parsakaalikeitto

Isännän ansioksi menee tämäkin resepti.

Image

Vouhkasin alkuviikosta kauppaan lähdettäessä tekeväni parsakaalikeittoa. Emäntä ei sanonut mitään, mutta kertoi myöhemmin suhtautuneensa ideaani vähintäänkin epäluuloisesti. Keitosta tuli kuitenkin erinomainen, ja se oli todella helppo valmistaa.

Kuullota pinnoitetussa kattilassa iso silputtu sipuli ja kolme–neljä valkosipulinkynttä öljyssä. Lisää litra kiehumispisteeseen lämmitettyä kanalientä. Keitä iso, pieneksi paloiteltu parsakaali ja neljä pientä kuorittua ja pienittyä perunaa kypsiksi kanaliemessä. Soseuta. Kokeilin ensin survimella, mutta päädyin lopulta sauvasekoittimeen. Lisää jauhettua muskottia noin 1/4 tl sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Päälle voi lisätä hyppysellisen paahdettuja mantelilastuja koristeeksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s