Mansikkaiset mokkapalat

Mokkapalat

Mulla ja mokkapaloilla on jotenkin kummallinen suhde. Kaikista kahvipöydän klassikkoherkuista mokkapalat ovat mun ehdoton suosikkini ja olen yrittänyt valmistaa niitä alakouluikäisestä saakka. Nimenomaan yrittänyt. Vielä kertaakaan en ole siinä onnistunut. Tähän asti parhaimman – joskaan ei yksinkertaisimman tai edullisimman – mokkapalareseptin löysin uusimmasta Kodin Kuvalehdestä (6/2013). Espressokonetta mulla ei ole, joten päätin käyttää espresson sijasta vahvaa tummapaahtoista kahvia. Toinen mutta oli sitten tomusokeri. Sitäpä ei ollutkaan kaapissa riittävästi, joten korvasin osan mansikanmakuisella tomusokerilla. Vaikka tulos ei ollut ihan toivotunlainen, oli se maultaan ja koostumukseltaan niin erinomainen, että julkaisen muokatun reseptin tässä.

MANSIKKAMOKKAPALAT

2 dl kermaa
200 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4 dl sokeria

Kuorrutukseen
250 g tomusokeria
150 g mansikanmakuista tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa tummapaahtoista kahvia
75 g voisulaa

Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Kiehauta kerma ja voi kattilassa ja jäähdytä kädenlämpöiseksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vuorotellen maito-voiseosta ja jauhoseosta. Kaada taikina uunipellille.

Kypsennä noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktail-tikulla. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka kypsentämistä. Älä kuitenkaan kypsennä liikaa, ettei pohjasta tule kuivaa. Anna pohjan jäähtyä 15 minuuttia.

Tee kuorrutus. Mittaa kattilaan kahvi, voi ja vaniljasokeri. Kiehauta. Sekoita tomusokerit ja kaakaojauhe ja vatkaa kahvi-voiseoksen joukkoon. Sekoita, kunnes kuorrutus on täysin sileää.

Kaada kuorrutus kakkupohjan keskelle ja levitä nuolijalla tai veitsellä reunoja kohti. Ripottele halutessasi pinnalle nonparelleja tai kookoshiutaleita. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin tunti. Leikkaa paloiksi vasta, kun kuorrutus on varmasti jähmettynyt.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s