Rospuuttoruokaa

Mua niin korpeaa, miten kalliita vihannekset ja hedelmät tähän aikaan vuodesta ovat! Suolaisista hinnoista suivaantuneena päätin tässä eräänä päivänä paahtaa suomalaisia juureksia ja iskeä kylkeen itse marinoituja tarjousbroilerifileitä. Jälkiruuaksi tein talkkunahyvettä viime kesänä omin pikku kätösin poimimistani mustikoista.

Paahdetut juurekset

PAAHDETUT JUUREKSET
(1 uunipannullinen)

6 perunaa
3 porkkanaa
1 lanttu
1 palsternakka
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1/2 tl Provencen yrttiseosta
1/2 tl mustapippuria
(1/2 tl suolaa)
3 rkl pinjansiemeniä

Kuori ja paloittele perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja sipuli. Sekoita niiden joukkoon öljy, hunaja, mausteet ja pinjansiemenet. Kaada juurekset uunipannulle ja paahda 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Talkkunahyve

TALKKUNAHYVE
(4 annosta)

2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 dl mustikoita
1 dl talkkunajauhoja
noin 1/3 dl sokeria

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita kerman joukkoon varovasti käännellen maitorahka, mustikat, talkkunajauhot ja sokeria maun mukaan. Annostele tarjoiluastioihin ja koristele mustikoilla.

Tiesitkö, että mielipiteet jakava talkkunajauhosekoitus valmistetaan perinteisesti kaura-, ohra- ja ruisjauhoista, jotka kuivatetaan riihessä tai savusaunassa? Joissain jauhosekoituksissa mukana on myös papuja tai herneitä ja suolaa. Varmaan tunnetuin talkkunaruoka on pöperö, veteen tai marjoihin sekoitetut talkkunajauhot. Mun lapsuudenkodissani Varsinais-Suomessa syötiin varsinkin kesäisin piapoa, talkkunajauhoja piimän ja sokerin kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s