Ihanat junasukat

Tällä blogilla ei valitettavasti ole ollut viime aikoina juuri mitään tarjottavaa käsityöihmisille. Nytkään ei ole näyttää mitään itse tehtyä, sillä aikaa käsitöihin ei kerta kaikkiaan ole. Aloitin kyllä nuttua vauvalle, mutta se jäi pieneksi jo ennen kuin kappaleet olivat valmiit, vaikka puikot viuhuivat mielestäni ihan hyvää vauhtia. Onneksi vauva on saanut lahjaksi pehmoisia neuleita, muun muassa nämä ihanat junasukat miehen tädiltä.

Junasukat

Mielestäni parhaat villasukat vauvalle ovat ehdottomasti juuri tällaiset junasukat. Ne joustavat, mutta eivät putoa ja lämmittävät pikkuruisia jalkoja reisiin saakka. Niiden tarinakin on ihana.

Nuori äiti oli menossa tyttövauvan kanssa sotaa pakoon junalla alkuvuodesta 1940 Vaasan seudulla. Matka keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten vuoksi. Junassa oli myös eräs eläkkeellä oleva käsityönopettaja. Kun opettaja huomasi, että vauvalla ei ollut lämpimiä sukkia, hän purki valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neuloi langasta sukat vauvalle radan korjaustöiden aikana.

Hyvä junasukkien ohje löytyy mm. Suuri Käsityö -lehden numerosta 2/2012.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s