Päärynäpiirakka uudessa vuoassa

Päärynä-rahkapiirakka

Sain tänään kylään ihanan ystävän lapsineen, joten pitihän sitä jotain leipoa. Kaapissa oli tölkillinen säilykepäärynöitä ja jääkaapissa purkillinen maitorahkaa. Niistä syntyi sitten yksinkertainen piirakka uudessa Sagaformin Grandma-vuoassa. Se ja Sagaformin Recipe-piirakkavuoka ovat muuten juuri nyt tarjouksessa Tallinkin ja Silja Linen keräilykampanjassa. Sieltä mieskin mulle tuollaisen toi.

PÄÄRYNÄ-RAHKAPIIRAKKA

125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1/2 kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

Täyte
1 prk mietoa maitorahkaa
2 kananmunaa
1 rkl mantelirouhetta
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk päärynöitä

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, kauraleseet, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Kaada seos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja painele taikina pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin. Sekoita päärynöitä lukuun ottamatta kaikki täytteen ainekset keskenään. Kaada seos pohjan päälle. Viipaloi päärynät ja asettele ne vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Huom! Jos käytät tavallista maitorahkaa, voit lisätä sokerien määrää.

One thought on “Päärynäpiirakka uudessa vuoassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s