Muikea raparperipiirakka

Kinuskinen raparperipiirakka

Meidän pihaamme kaksi vuotta sitten istutettu raparperi on vihdoin alkanut tuottaa satoa. Olin jo siirtämässä sitä uuteen paikkaan, kun se näytti niin kituliaalta, mutta ilmeisesti se keskittyi ensimmäiset vuodet kasvattamaan juuristoaan.

Halusin leipoa tässä eräänä päivänä jotain oman maan raparperista ja googlasin, mitä länsinaapurista löytyy. Heti toisena osumana oli ICA:n, Ruotsin Cittarin, hieman erikoisempi raparperipiirakkaresepti. Sitä mukailemalla syntyi tuollainen supermakea piirakka, joka maistuu varmasti myös heille, jotka eivät raparperin kirpeästä mausta muuten niin välitä.

KINUSKINEN RAPARPERIPIIRAKKA

500 g raparperia
2 dl kaurahiutaleita
2 dl sokeria
1 4/5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljasokeria
125 g voita
1/2 dl vispikermaa
1/2 dl siirappia

Sekoita kaikki kuvat ainekset keskenään. Sulata voi, kerma ja siirappi kattilassa. Sekoita joukkoon kuivat ainekset. Puhdista ja leikkaa raparperi noin 4 cm mittaisiksi paloiksi. Laita palat voideltuun piirakkavuokaan. Levitä päälle taikina. Paista 150-asteisen uunin keskitasolla noin 40–50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoile jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s