Tämmönen mansikkakakku tänään

Mansikka-marenkikakku

Sain tänään vieraakseni ihanaisia naisia pikkuisine tyttärineen ja poikineen. Päiväunet väliin jättänyt vauva toisessa kädessä väsäsin heille tuollaisen mansikkakakun. Epämääräistä ulkoasua paikkasi miellyttävä maku.

MANSIKKA-MARENKIKAKKU

Pohjaan
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
sokeria

Marenkiin
2 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Täytteeseen
1 1/2 dl kuohukermaa
1 prk maustettua rahkaa (mansikka)

Kostuttamiseen
1/2 dl appelsiinimehua

Koristeeksi
mansikoita

Pohjia varten vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon varoen keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa 4–6 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi ja leikkaa pohja kahteen osaan.

Marenkia varten vatkaa kananmunan valkuaiset ja 1 dl sokeria niin kovaksi vaahdoksi, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka sen kääntää ympäri. Sekoita joukkoon loput sokerit. Levitä vaahto uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 100 asteessa noin 1 1/2 tuntia.

Täytettä varten vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka.

Aseta pohjan toinen osa kakkuvadille. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja sen päälle marenkilevy. Lisää päälle pohjan toinen osa. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä päälle loput täytteet ja koristele mansikoilla.

Huom! Pohjan voi korvata valmiilla kakkupohjilla ja marengin kaupan marenkilevyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s