Helppo & nopea pastamättö

Sieni-pekonipasta

Tällaista sieni-pekoni-pestopastaa innostuin valmistamaan tällä viikolla. Mies oli tulossa sukeltamasta, joten tarvittiin nopeaa ja helppoa mättöä. Laitesukellus on muuten siitä kumma urheilulaji, että se saa monet himoitsemaan rasvaista, proteiinipitoista ruokaa, minkä itsekin sain aikoinaan huomata. Moni kasvissyöjä on kuulemma palannut lihapatojen äärelle sukellusharrastuksen aloitettuaan. Mielenkiintoista! Innoittajana tälle kyseiselle pastalle toimi herkullinen pekoni-pestopasta, jonka Eleonoora’s hyggen Anni mulle joskus vinkkasi. En vaan koskaan tullut kirjanneeksi sen reseptiä muistiin.

SIENI-PEKONI-PESTOPASTA
(4 hengelle)

400 g täysjyväpastaa
200 g tuoreita herkkusieniä
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
2 rkl vihreää pestoa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria

Keitä pasta kattilassa pakkausohjeen mukaan. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja leikkaa pekoni paloiksi. Paista pekonipaloja paistinpannulla parin minuutin ajan. Lisää joukkoon herkkusienet. Paista kovalla lämmöllä, kunnes pekonit ja sienet ovat ruskistuneet kauniisti. Lisää keitetty ja valutettu pasta. Sekoita joukkoon pesto, ruokakerma ja ripaus mustapippuria ja anna kuumentua. Tarjoile heti.

2 thoughts on “Helppo & nopea pastamättö

  1. Miun pekoni-pestopasta valmistuu ihan samalla tavalla :) Ja joukkoon tulee aina laitettua herkkusieniä, paprikaa tms joka vähän raikastaa pekonin rasvaisuutta! Nam-nam, hyvää tuo on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s