Terkkuja asuntomessuilta

Vietin tänään koko päivän asuntomessuilla. Siis kokonaisen päivän!! Vauva tietysti oli mukana. Edellisestä asuntomessukerrasta olikin ehtinyt vierähtää jo yli 15 vuotta. Ilokseni huomasin, että ainakin järjestelyt olivat parantuneet tuntuvasti. Muun muassa opastus oli hoidettu mallikkaasti, ja Hyvinkään kaupunki oli messuilla kivasti esillä.

En ollut ehtinyt tutustua kohteisiin etukäteen, joten lähdin messuille kylmiltäni. Hieman ihmettelin, kuinka samanlaisia kaikki kolmisenkymmentä kohdetta olivat. Arkkitehtuuriltaan niistä erottuivat oikeastaan vain 11 neliön Piiri House (1A), nimensä mukainen Merikontti (29) ja lehtikuusilankuilla verhoiltu Lammi-Kivitalo Maja (25). Sisustuksen osalta persoonallisia olivat rock-henkinen Jämerä-Sisu (28) ja romanttinen Kimara Aurinkorinne (6). Kaikki muut kohteet tuntuivat edustavat enemmän tai vähemmän tämän päivän valtavirtaa.

Asuntomessut: kauniit verhot

Silmiin pistivät lasiseinäiset saunat ja peseytymistilat, julkistiloille tyypilliset pelkistetyt keittiö- ja wc-kaapit ja lasikaiteet sekä lukemattomat liukuovet. Miltei kateellinen olen kätevistä arkieteisistä, lasitetuista terasseista sekä suurista autotalleista ja ulkovarastoista.

Asuntomessut: terassi

Mulle mieluisin kohteista oli MammuttiHirren Talvipalatsi (8). Vaikka en hirsitalojen suurin ihailija olekaan, tämä talo kolahti. Hirsi oli tuotu esiin eri tiloissa eri tavoin, ja sisustus täydensi pehmeää tunnelmaa. Ihastuttava oli eteisen jatkoksi rakennettu veranta, jollaisia ei uusissa taloissa juuri näe.

Asuntomessut: Talvipalatsi

Asuntomessut: Talvipalatsi

Toinen edukseen erottuva kohde oli Durofix Kototalo (20), jonka sisustuksessa näkyi Helena Karihtalan kädenjälki. Tummat siniset ja violetit piristivät sisustusta raikkaalla tavalla. Useissa kodin ratkaisuissa kuten säilytystiloissa oli nerokkaasti huomioitu lapsiperheen tarpeet.

Asuntomessut: Durofix Kototalo

Asuntomessut: Durofix Kototalo

Kohteiden pihat olivat melko lailla tavallisia tasaisine nurmineen ja perenna-kuorikatepenkkeineen. Muutamassa kohteessa tonttia reunusti kuitenkin tuuhea varvikko, josta asukkaat voivat poimia mustikat metsään lähtemättä. Deko-Talon (18) pihassa kivetystä väritti kaksi mansikkamaata!

Asuntomessut: mansikkapiha

Lastenhuoneet olivat nekin aika lailla samasta muotista. Yhdestä talosta bongasin tuollaisen makean taideteoksen. Toisesta kohteesta löysin huoneen, jossa mun oma poikaseni varmasti viihtyisi.

Asuntomessut: tapetti

Asuntomessut: pojan huone

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s