Kesäinen puolukka-vattuvälkkäri

Puolukka-vadelmakiisseli

Operaatio pakastimen tyhjennykseen uusien marjojen tieltä kuuluu tämäkin kiisseli, jota tein pojalle ja itselleni välipalaksi. Jääkaapissa sattui olemaan Valion vadelmaista mehua, joka sulostutti kivasti hapokkaita puolukoita. Pojan takia käytin kiisseliin sokeria melko säästeliäästi.

PUOLUKKA-VADELMAKIISSELI
(3 annosta)

5 dl vadelmamehua
100 g puolukoita
1/4 dl sokeria

Suurus

1/2 dl vettä
2 rkl perunajauhoja

Kuumenna vadelmamehu kattilassa ja lisää sekaan puolukat ja sokeri. Anna seoksen kiehua muutaman minuutin ajan. Sekoita perunajauhot veteen. Siirrä kattila pois liedeltä ja valuta suurus kuuman kiisselin joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa (pulpahtaa kerran). Nosta kattila sitten liedeltä jäähtymään. Ripottele kiisselin pintaan hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s