Vaatesouvi

Vaatesouvi

Meillä on ollut suuri ilo ja onni saada valtaosa lasten vaatteista käytettynä lasten tädiltä, kummeilta ja kummien kavereilta. Parin viikon sisällä meille tiensä löysi taas seitsemän kassillista saatuja ja kaksi kassillista naapurista sopuhintaan ostettuja vaatteita. Niitä piti sitten alkaa lajitella kaappeihin, joissa jo ennestään oli tällä hetkellä sopivia, hieman liian suuria ja jo pieneksi käyneitä vermeitä. En tiedä, inhoaako kukaan lasten vaatteiden lajittelua yhtä paljon kuin mä! Melkein näin painajaisia siitä etukäteen… Tällä kerralla en edes yrittänyt ryhtyä urakkaan lasten läsnä ollessa, vaan lähetin perheen matkaan. Hermoja säästääkseni laadin oikein suunnitelman, kuinka käydä vaatevuoren kimppuun.

  • Aluksi poistin pojan kaapista liian pienet vaatteet, jotka lajittelin pieneksi käyneisiin säilytettäviin ja ei-säilytettäviin. Sitten erottelin sopivan kokoiset säilytettävät ja ei-säilytettävät. Saman tein liian suurille vaatteille. En nimittäin usko, että poika tarvitsee esimerkiksi viittätoista samankokoista t-paitaa, kun pyykkiä pestään meillä melkein joka päivä.
  • Seuraavaksi järjestelin kaapin takaosaan liian suuret vaatteet ja etuosaan sopivat vaatteet.
  • Liian pienet säilytettävät vaatteet vein varastoon seuraavaa käyttäjää odottamaan.
  • Poistettavat vaatteet jaoin vaatekeräykseen meneviin ja kirppikselle meneviin. Saadut vaatteet saavat jatkaa matkaansa hyväntekeväisyyteen, muista toivon saavani takaisin muutaman lantin.
  • Saman operaation tein tytön vaatekaapille.

Viisi tuntia siinä meni, mutta homma sujui sutjakammin kuin koskaan aikaisemmin. Nyt kaapit eivät pursua vaatteita, eikä missään ei loju minkäänlaista ”ehkä näitä joskus käytetään” -tyyppistä pinoa.

Advertisements

2 thoughts on “Vaatesouvi

  1. Tuo homma on todellakin hermoja repivää… Mie olen helpottanut hommaa niin että kun käytössä huomaan jonkin vaatteen alkavan olla pieni( tai ”kittana”) nostan sen jo suoraan pyykkinarulta jemmaan(=säilöön/kirppikselle meneviin/kiertoon muille/fidalle vietäviin) enkä enää säilö kaappiin. On vähentänyt jonkin verran tuota munklaamista….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s