Talkkunaiset kuppikakut

Puolukka-talkkunakuppikakut

TV1:n Puoli seitsemän -ohjelmassa puhuttiin tänään talkkunajätskistä ja -pirtelöstä. Siitä innostuneena kaivoin esille kuppikakkureseptin, jolla osallistuin pari vuotta sitten Suomen Maatalousmuseo Saran nimikkoleivonnaiskilpailuun. Voiton veivät varsin persoonalliset (not!) ässäpiparit, mutta ainakin olin itse kovin tyytyväinen kehitystyöni tulokseen. Kuppikakuissa maistuvat Sarkaa ympäröivät pellot ja metsä: vehnä, ruis, kaura ja puolukat. Paikallisen säväyksen leivonnaisille antavat Loimaan seudulla suositut talkkuna- eli piapojauhot.

VILJAVAN MAAN KUPPIKAKUT
(12 kpl)

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl voita
2 dl maitoa
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
1/4 dl talkkunajauhoja (kaura)
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl puolukoita
50 g valkoista leivontasuklaata

Kuorrute
150 g valkoista leivontasuklaata

Lisäksi
12 kpl Amerikan-muffinivuokia

Vaahdota munat ja sokeri. Kaada joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa ja keskenään sekoitettuja jauhoja ja leivinjauhetta. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen puolukat ja rouhittu valkosuklaa. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Sulata valkosuklaa mikrossa. Valuta suklaa jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele puolukoilla.

Kuppikakut voi pakastaa ilman kuorrutetta. Puolukat voi korvata vuodenajan mukaan vaikkapa mustikoilla, omenakuutioilla tai porkkanaraasteella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s