Savuista kalakeittoa

Savunmakuinen lohikeitto

Mä olen vasta viime aikoina tajunnut, kuinka loistava raaka-aine Suomessa viljelty kala on! Se on terveellistä, turvallista, tuoretta ja ympäristöystävällinen valinta. Lisäksi sen tuotanto tietysti työllistää ihmisiä. Ihan vaan noista syistä ostin eilenkin Suomessa viljeltyä kirjolohta hintaan 19,95 € / kilo, vaikka norjalaista vastaavaa olisi ollut naapurikaupassa superhintaan 6,99 € / kilo. Lohen pyrstöstä syntyi tänään Maku-lehden vanhaa reseptiä tuunaten maukas soppa.

SAVUNMAKUINEN LOHIKEITTO
(4 annosta)

8 perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
8 dl vettä
1/2 tl maustepippuria (kokonaisia)
1 laakerinlehti
400 g lohifileetä
1 dl ruokakermaa
1 dl Pirkka leppäsavusulatejuustoa
1/2 tl merisuolaa
1/2 tl savusuolaa

Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi. Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi. Lisää kerma, sulatejuusto, suolat ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Tarjoa lohikeitto ruisleivän kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s